Home Manege Kantine Nieuws Agenda Ponyclub Evenementen Wedstrijden Archief Link Contact
Foto's - Arckelhoeve
Video's
ZOEK
Archief
» Zondag 27 november Sinterklaasfeest
» Zaterdag 19 november Clinic Gert van den Hof succesvol
» FNRS wedstrijd gezellig druk
» Zondag 3 juni Vader/Moederdag Special
» Zondag 3 juni Vader/Moederdag Special
» Succesvol weekend Stephanie en Danielle Kok
» Vrijdag 26 oktober onze beruchte Halloweentocht 2012
» Zondag 2 september Manege de Arckelhoeve Open dag
» Woensdag 4 t/m Vrijdag 6 januari 2012 Wedstrijd Trainingskamp
Zaterdag 19 november Clinic Gert van den Hof succesvol

Zaterdagavond vanaf 19:00 uur vond er een spectaculaire avond plaats op Manege de Arckelhoeve.

Gert van den Hof kwam naar Poeldijk om te demonstreren hoe je met nog niet ingereden paarden om moet gaan en om deze paarden zover te krijgen dat ze binnen een korte tijd te berijden zijn.
De aankleding van de binnenbak begon om 16:00 uur om alles op tijd klaar te krijgen, de bak werd gesleept, een tribune geplaatst, de spiegels werden afgeplakt en hekken werden geplaatst. Dit alles om de veiligheid van de toeschouwers te garanderen. Immers een paard waar nog nooit iemand op heeft gezeten kan een ongeleide projectiel worden. Nou de hekken en alle maatregelen waren geen overbodige luxe. De meeste paarden wilden wel even een sprintje trekken, om toch maar te proberen de vreemde meneer ervan af te krijgen. Maar een vakman zoals Gert is, krijg je er niet zomaar vanaf en dat bleek ook wel deze avond. Hij bleef heel relaxed, ook al vertoonde het binnen gebrachte paard imposant gedrag. Hij en zijn vrouw vertelde nauwkeurig alle stappen die ze namen en zijn assistent Bert zorgde voor de assistentie die werd gevraagd. Uit het hele verhaal bleek dat elke stap die gezet werd doordacht genomen werd, waardoor de volgende stap geen onnodig gevaar opleverde.
Kortom een spectaculaire en leerzame avond, waar nog lang over nagepraat zal worden !

Lees hier het verslag van de Poeldijkse Ruiter Vereniging


Gert van den Hof is een begrip als het gaat om de africhting van jonge paarden. Op zeer jonge leeftijd begon hij een methode te ontwikkelen. Deze methode maakt het mogelijk om binnen een kwartier, vanaf het zadel, een paard de beginselen van het rijden te leren. Het meest opvallende is het halster. Door een touw om de neus van het paard te doen kan hij hiermee sturen en corrigeren. Het gebruik van een bit komt hierbij nog niet aan de orde, vanwege het vluchtgedrag wat elk paard vertoont en dit juist negatief kan werken. Pas na een aantal dagen wordt het paard aangeleerd om met een bit in te rijden.

Niet alleen jonge paarden worden door Gert afgericht maar ook getraumatiseerde paarden komen onder zijn hoede. Door zijn specialisme en kennis heeft Gert al heel wat ‘probleemgevallen’ waaronder internationale paarden opnieuw moeten bijscholen en , trainen. Het is een kroon op zijn werk om deze paarden weer terug te kunnen zien in de (top) sport.

Ook al staat Gert bekent als ‘de Cowboy’ of ‘Paardenfluisteraar’, ook in de springsport en handel staat hij zijn mannetje. Hij brengt niet alleen paarden uit die toe zijn aan een opfrisbeurt maar juist de in en verkoop heeft zijn interesse. ‘USA horse of the year’, Glasgow van Norman Della JOJO, werd als 2’5 jarige ingekocht en als 5 jarige pas weer verkocht door Gert. En gelukkig bleef het niet alleen bij deze.

Kijk hier voor de verenigingssite van de Poeldijkse Ruiter Vereniging

Gert op de Arckelhoeve

Gert op 't paard op de Arckelhoeve

Clinic Gert van den Hof

Clinic Gert van den Hof

Clinic Gert van den Hof

terug | top
FacebookTwitterYoutube
Ponyclub
P.R.V.
FNRS
KNHS
Start lijsten
Nieuwsbrief
 
twitter arckelhoeve
Home Manege Kantine Nieuws Agenda Ponyclub Evenementen Wedstrijden Archief Link Contact Arckelhoeve - Manage
Copyright © 2011 Arckelhoeve. All right reserved.