Manege de Arckelhoeve

Geschiedenis

Geschiedenis

De boerderij aan de Arckelweg kwam maart 1993 in ons bezit. De boerderij was het startsein voor het houden van paarden, maar dan op kleine schaal, met een klein aantal boxen in de boerderij stal, een buitenbak en een stuk wei. Door de steeds groter wordende vraag naar stalling en een gemeente die ons verzocht een manege te beginnen, in het kader van de sportconcentratie naast het Verburch complex. Besloten we een uitbreiding te realiseren, maar we wilden dan wel gelijk iets bijzonders neerzetten. Een binnenbak van 25 x 60m werd gerealiseerd.

De Officiele Opening van de manege was op 22 februari 2003. De binnenbak was al enige tijd gebruiksklaar, maar aan de kantine moest tot op het laatste moment nog hard gewerkt worden om alles op tijd klaar te krijgen.
Een openingscommisie zette, een speciaal openings programma in elkaar. Het FEEST begon met een openings carrousel van zo'n 16 paarden en pony's onder begeleiding van Sandra Cornett. Daarna werd een lint verwijderd door Cas en Carine Kok als startsein van de feestelijke dag.
Diverse demonstraties volgenden elkaar op, ze waren allemaal even boeiend en tekenend voor de samenwerking tussen paard en mens, Precies het juiste gevoel wat Manege de Arckelhoeve wil uitdragen: Plezier voor Mens en Dier.

De dochters Danielle en Stephanie Kok, toen nog een stuk jonger, voerden een pas de deux, genaamd Spiegelbeeld op met de pony's Goofie en Destiny.
De spiegels werden onthuld en daarna werden er nog div. demonstraties gegeven zoals: een dressuur demonstratie, een kur op muziek en er werd een heus circus geopend met de manege kinderen allemaal verkleed in een bonte schare, natuurlijk met optreden's samen met de pony's met als afsluiting een lied.
Heel veel mensen hebben de opening met ons meegevierd, het was dan ook een zeer geslaagde dag. Als slotstuk werd de avond afgesloten met een gezellig feest.

TERUG

Kennismaking

Aan de rand van het Westland en Den Haag treft u boerderij "De Arckelhoeve" aan. Hier wonen wij, Cas en Carine Kok, met onze kinderen Stephanie, Danielle en Robin. Wat ooit begon als een passie voor paarden is nu uitgegroeid tot een professionele manege.

meer informatie

Geschiedenis

De boerderij aan de Arckelweg kwam maart 1993 in ons bezit. De boerderij was het startsein voor het houden van paarden, maar dan op kleine schaal, met een klein aantal boxen in de boerderij stal, een buitenbak en een stuk wei.

meer informatie

Pensionstalling

Onze stallen zijn ruim en licht, ook voor voldoende ventilatie voor de paarden is gezorgd.

meer informatie

Contact Informatie!

Manege de Arckelhoeve

Arckelweg 14,
2685 SM Poeldijk,
Zuid-Holland, Nederland

Onze kantine is beperkt telefonisch bereikbaar, u kunt ons het beste bereiken per Whatsapp

Telefoon : bereikbaar door de week: na 16:00 uur / in het weekend: voor 12:00 uur: 

Afmelden of ziekmelden voor de lessen liefst per Whatsapp.

Mobiel/Whatsapp:  +31(6) 42982556 whatsapp 

Email-adres : algemeen: info@arckelhoeve.nl

                     lessen: lessen@arckelhoeve.nl

                     wedstrijden: secretariaat@arckelhoeve.nl

Website www.arckelhoeve.nl

 

Aanmeldingsformulier